element01 element03

«« Pagina 3 van 10 »»

13.12.2016  -  Kosten witte villa swingen de pan uit

Vorig jaar had Open VLD Kruishoutem al veel kritiek omwille van de aankoop van de witte villa naast de sporthal. Daar waar de aankoopprijs aanvankelijk nog realistisch was stelden wij ons vooral vragen bij het nut van deze aankoop en de grote investeringen die hier tegenaan zouden gegooid worden (totale kostprijs werd toen begroot op 1.350.000 EUR). (Zie ook artikel op onze website: http://vldkruishoutem.be/nieuws2.html).

Grote consternatie gisteren op de gemeenteraad toen bleek dat ook de volgende 2 jaar nog eens 1.650.000 EUR extra wordt uitgetrokken om deze villa te verbouwen. Het totale kostenplaatje voor dit gebouw ligt eind 2018 dus op 2.575.000 EUR. Dit is bijna een verdubbeling van het oorspronkelijke bedrag dat men voorzien had.

Ter vergelijking: de bouw van De Mastbloem werd indertijd begroot op 2.500.000 EUR. Daar had de gemeente weliswaar reeds de grond in eigendom. Voor de aankoop van de grond, tennisterrein en de villa werd 705.000 EUR betaald. Met bijkomende investeringen t.w.v. 1.870.000 EUR komt men toch al aardig in de buurt van het totale bedrag dat voor de Mastbloem werd voorzien. Laat ons niet vergeten dat De Mastbloem naast een grote polyvalente zaal, foyer en keuken, ook nog eens een jeugdhuis én een bibliotheek omvat.

Op deze manier is Kruishoutem aardig op weg om, na de schuldovername door de Vlaamse Overheid bij de fusie, de Kruishoutemnaren (én Zingemnaren) opnieuw in de schulden te steken. Bij de schuldovername is een bedrag van ongeveer 7.832.000 EUR gemoeid. De investeringen in de witte villa voor de komende 2 jaar (1/5 van het fusiebedrag) tonen aan hoe relatief zo'n bedrag is.

13.09.2016  -  Persartikel n.a.v. mogelijke fusie Kruishoutem - Zingem 

Vandaag verscheen in de krant 'Het Laatste Nieuws' een artikel over een mogelijke fusie tussen de gemeenten Kruishoutem en Zingem. Geruchten die ons pas gisterenavond bereikten waardoor wij in de gemeenteraad die amper een uur voordien plaatsvond, niet de kans kregen om de nodige vragen te stellen.

Los van het feit of wij voor of tegen een fusie zijn (op dit moment kunnen wij daar nog niet over oordelen aangezien we nog geen dossier konden inkijken) betreuren wij de snelheid waarmee de CD&V-meerderheid deze fusie nog voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wil doordrukken. Geen enkele partij, noch in Zingem, noch in Kruishoutem heeft in 2012 de mogelijkheid tot fusie met een andere gemeente in zijn programma opgenomen. De kiezer heeft zich daar m.a.w. nog niet kunnen over uitspreken.

Open VLD is van mening dat ook de burgers van beide gemeenten zich over deze zaak moeten kunnen uitspreken en wij zullen dan ook voorstellen om een gemeentelijk referendum te organiseren. Het volledige persartikel daarover kan u hier nalezen.

13.09.2016  -  Veel interesse voor Maggie De Block!

ZINGEM – Open Vld Zingem organiseerde op maandag 12 september 2016, in samenwerking met de lokale afdelingen van Wortegem-Petegem, Kruishoutem en Gavere, een gespreksavond met Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block over de uitdagingen in de gezondheidszorg.
Volgens een recente opiniepeiling blijft Maggie De Block (Open Vld) de populairste politica in heel België. De bestuursploegen van de organiserende Open Vld-afdelingen waren dan ook terecht trots dat Minister De Block afzakte naar het gemeenschapscentrum De Griffel in Zingem.
Met ruim 100 inschrijvingen was de opkomst meer dan geslaagd. De minister heeft heel wat facetten van haar gezondheidsbeleid toegelicht en nadien ook uitvoerig vragen beantwoord. “Het publiek bestond uit heel wat deskundigen uit de gezondheidszorg, zoals artsen, verpleegkundigen, psychologen… waardoor heel wat kritische vragen werden gesteld. Maar geen enkel onderwerp was taboe voor de minister. Iedereen blikte nadien tevreden terug op een boeiende en leerrijke gespreksavond”, vertelt partijsecretaris Geoffrey Verleyen. 
12.09.2016  -  Eetfestijn op zondag 25 september 

 

12.09.2016  -  Gespreksavond met Maggie De Block!

 


«« Pagina 3 van 10 »»

 
Home | Wie is wie | Nieuws | Publicaties | Links | Contact 
 
element02   element04